Shopping, Braaj och utflykt till en farm

 
Det är spännande att vara utbytesstudent här på campus. Vi är ju inte de enda som har kommit hit utan förra året så var Katjas vän här, Florin. Han lärde känna flertal lokal-bor och nu när han har åkt hem och vi kommit hit istället så vill dessa människor bli vänner med oss istället. I tisdags kom det två killar och knackade på dörren. Gary och Mike. "Hej, vi kände Florin. Vi vill bli vänner med er". Ungefär så. Och de kom in, vi satt ner och snackade i flera timmar. Dagen efter kom ytterligare tre killar: "Hej vi är Nouris och (kommer inte ihåg de andra namnen) och vi kände Florin. Vi ska iväg på en liten tripp nästa helg, ska ni med?". Kvällen därpå dök ytteligare två snubbar upp: "Hej vi är Riaan och Luke, vi kände Florin. Vi ska dra till min (Riaans) farm i helgen, ska ni med? Vi har alltså inte behövt söka upp någon vänskap, försöka komma in i kompisgäng eller hitta egna vänner för de kommer och knackar på dörren. Tack Florin. 
 
 
MooiRiver Mall är ett ganska så stort köpcenter (jämfört med Kalmars i alla fall). Där spenderade vi många timmar och många Rand (Sydafrikanska valutan) på fredagen. Jag, Katja och Lize åkte dit tillsammans med Katjas kurskamrat och hennes syster. De var väldigt trevliga och hjälpsamma och gick runt med oss i flera butiker, höll våra allt tyngre påsar och visade oss hur vi skaffade ett sydafrikanskt telefon nummer. 
 
Efter en vecka här har jag gjort några upptäckter och iaktagelser:
  • människorna här är väldigt trevliga. De är vänliga, hjälpsamma och genuint omtänktsamma. Nu kan det vara så att det är för att vi är utlänningar, men alla är så måna om oss och vårt välmående. 
  • människorna här tenderar till att vilja prata politik - hela tiden! Om det inte är om Jacob Zuma, ANC eller det dåliga tillståndet som råder här nere i Sydafrika så pratar de mer än gärna om europeisk politik och hur mycket bättre vi har det. 
  • alla säger hela tiden "Welcome to Africa". Igår hörde jag det nog 10-15 gånger. På en dag. 
  • alla påpekar hela tiden att här är relativt säkert, till skillnad från många andra ställen. Men samtidigt så berättar de historier och varnar oss för saker vi inte ska göra, saker vi måste tänka på och att vi hela tiden måste vara på vår vakt. 
 
Så, på fredag kvällen annordnades det en Braaj (en bbqfest) till vår ära, i vår trädgård. Det var Mike som fixade och anordnade allt. Några fler kom  och sedan gick vi ut till en lokal bar. Baren var mysig, människorna trevliga och min drink kostade 8 kronor. 8 KRONOR, FATTAR NI?!? 
 
På morgonen var jag något trött, kanske berodde det på min 8-kronors drink, men jag gick upp, åt brunch och klockan halv tre packade vi ihop oss och åkte sedan ut med Riaan till hans farm för ytterligare en braaj och kolla vilda djur. När vi anlände så bröt en hemsk storm ut, med blixtar och åska. Det är vanligt här så här års. Men skillnden denna gånger var att vi var mitt ute i buschen, på savannen eller vad vi nu ska kalla det. Under ett litet skydd. Det var... spännande kan vi kalla det. När regnet försvunnit så tog vi en tre timmars promenad i jakt på de vilda djuren. Efter detta klättare vi upp på berget, kollade solnedgången och sedan gick vi tillbaka för middagen. Ytterligare en storm pågick, men bortom kullarna. Utsikten, himlen upplyst av blixtar, var otroligt vacker. Precis när maten var klar och vi satte oss framför brasan med en köttbit och nygrillat bröd så kom stormen till oss. Vi fick snällt packa ihop, ta skydd under taket och utvänta stormen. Sedan satt vi där, i blåsten, regnet och med trevligt sällskap tills vi fick nog och åkte hem. 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det söndag och det betyder vilodag. Schgjiest (Bobby) och Lydia har gått till kyrkan och vi andra, Kajta, jag och Lize har tvätt-dag och en lugn dag i solen. 
 
Imorgon börjar skolan. På riktigt. Spännande. 
 
josephine Asplund
2016-02-07 @ 11:23:47
URL: http://josephineslifee.blogg.se/

Mysigt! :)
Lycka till med din fina blogg och hoppas du får en bra söndag, kram <3




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

momentsonearth

En blogg om mitt studentliv här nere i Sydafrika.

RSS 2.0