Det går framåt nu...

Den veckan som följ har vart jobbig när familjen och släkten där hemma har haft två begravningar och jag inte kunnat komma hem och vara med. Men när det blir jobbigt så försöker jag tänka på vad morfar och speciellt Lasse hade tyckt och jag vet att de haded vart stolta över vad jag lyckats med den här veckan:
 
I tisdags och onsdags hade jag två tentar och tror det gick jättebra på båda två. I torsdags fick vi tillbaka en gammal tenta och helt plötsligt ropar läraren ut: "Who is Ms Forsbring?"Jag räckte upp handen och fick då veta att jag hade högts resultat på tentan och alla andra hade inte ens kommit i närheten. *stolt*
På fredagen var det ett event för alla internatiella studenter och de hade bett mig hålla ett tal om hur det var att komma hit från Sverige. Efteråt kom rektorn fram, en känd, populär man som är rektor på vårt universitet med över 30 000 studenter (!!!) och han ville prata med mig, LILLA MIG!!! Vi hade ett trevligt litet samtal om sverige och bland annats hans dotter och när jag senare berättade för mina kompisar blev alla imponerade. 
På kvällen hade vi en stor middag med massa vänner och jag lyckades skaffa mig fem nya vänner. Detta är helt underbart eftersom jag känt mig ganska ensam, utan några direkta vänner men nu börjar de "trilla in". 
I lördags låg jag och några tjejekompisar ute i solen och solade och kvällen spenderades hemma hos Mariet där jag klippte håret och fixade naglarna. Behövde en ny stil tänkte jag. Så nu har jag lugg!
Idag har jag varit på stan med en av mina nyinskaffade vänner och ätit klass och druckit kaffe och sedan hängde jag med på en student-gudstjänst för att se hur det var. Jag håller ju inte med om allt som sägs i kyrkan med det var spännande att se. Potchefstroom och alla Afrikaans är ju väldigt religösa och konservativa och jag tycker det är viktigt att sätta sig in i deras kultur och förstå dem. Sedan måste man ju itne ändra sig själv men man måste ju kunna acceptera andras, om än konstiga, sätt att se på livet. 
Nu framför mig ligger två veckor utan någon skola som ska spenderas med att plugga inför kommande semester-test och jag ska även se till att engagera mig i några av de olika community-projects(volontärarbete) i de fattigare områdena, townships och skolor. 
 
*

momentsonearth

En blogg om mitt studentliv här nere i Sydafrika.

RSS 2.0